danske a-kasser

De bedste danske a-kasser

De bedste danske a-kasser tilbyder den bedste service til den laveste pris. Det siger sig selv, at jo mere du får for pengene, jo bedre. Imidlertid er det ikke helt så simpelt, for spørgsmålet er, hvad du har brug for? Alle a-kasser udbetaler dagpenge efter de samme regler og satser, så hvis du udelukkende er interesseret i at sikre dig økonomisk ved ledighed, er den bedste a-kasse for dig, simpelthen den billigste.

De bedste danske a-kasser må derfor listes i forhold til dine ønsker og behov. Hvis du er ligeglad med kurser og hjælp til jobansøgninger, og du bare vil være sikker på, at du kan få dagpenge ved ledighed, ja så kan du med fordel vælge den billigste a-kasse. Den bedste danske a-kasse for dig, er ganske enkelt den billigste.

Top danske a-kasser i 2021

A-kasseA-kasse /md.Fagforening /md.Ansøg
det faglige hus487 kr.69 kr.

ase a-kasse
514 kr.71 kr.
ca a-kasse505 kr.50 kr.

ftf a
457 kr.-
3F a-kasse og fagforening524 kr.468 kr.
frie a- kasse og fagforening498 kr.69 kr.

min a-akasse
476 kr.-
Virksom a-kasse469 kr.195 kr.

business danmark a-kasse
490 kr.167 kr.

Akademikernes ambitiøse a-kasse
444 kr.-

MA a-kasse
493 kr.-
Lederne a-kasse og fagforening480 kr.197 kr.

A-kasser tilbyder mere end udbetaling af dagpenge

De enkelte a-kasser tilbyder andet og mere end blot forvaltningen af udbetaling af dagpenge. Reglerne og satserne for udbetaling af dagpenge er fastsat ved lov, og alle a-kasser følger de samme regler. Men den enkelte a-kasse tilbyder for eksempel kurser målrettet sine medlemmer, særlig hjælp til jobsøgning, støtte til håndtering af specielle situationer som barsel eller sygdom, ofte i samarbejde med en fagforening.

Samtidigt medlemskab af fagforening

Men hvis du gerne vil have sparring og rådgivning, der er relevant for dit fag, og især hvis du foruden medlemskabet af en a-kasse vil have medlemskab af en fagforening, der kan hjælpe dig mere specifikt i forhold til problemer på din arbejdsplads, ja så må du vælge mere målrettet i forhold til din faggruppe.

Fagspecifikke a-kasser

De fleste a-kasser er åbne for alle, mens nogle er såkaldt ‘fagspecifikke’. De fagspecifikke a-kasser arbejder som regel sammen med en fagforening, der varetager medlemmernes interesser på arbejdspladsen. Hvis det er vigtigt for dig, at du kan få en fagspecifik støtte, bør du vælge a-kasse samt medlemskab af fagforening specielt rettet til dig og din særlige faggruppe. Du kan vinde meget ved dette.

Har a-kassen kontor i din by?

Er du mere åben i forhold til a-kassens faglige fokus, bør du vælge a-kasse i forhold til pris samt i forhold til, hvad a-kassen i øvrigt tilbyder. For eksempel kan det være interessant for dig, om a-kassen har et kontor i nærheden af, hvor du bor. Bliver du ledig, skal du ind imellem møde personligt op på kontoret.

Udvikling af din karriere

Desuden tilbyder de enkelte a-kasser forskellige former for støtte, for eksempel til udvikling af din karriere. Hvis du ønsker at skifte job, måske endda skifte fag, kan a-kassen rådgive dig både fagligt og i forhold til regler på området. Især hvis du har samtidigt medlemskab af en fagforening, kan du få megen hjælp her.

Pris, popularitet, service

Du kan sammenligne priser på a-kasser, eller i forhold til popularitet – hvor mange nye medlemmer har de fået på det seneste? – eller i forhold til de ydelser de kan tilbyde foruden det basale med at udbetale dagpenge ved ledighed. Og man kan naturligvis kombinere disse parametre og søge på den billigste a-kasse, der samtidig er den mest populære og desuden tilbyder den bedste service.