få rabat på bredbånd via a-kasser

Få rabat på dit bredbånd via din a-kasse

At vælge bredbåndsudbyder er for mange en længere proces, hvor mange muligheder samt behov skal afdækkes, inden man kan vælge det bedste til lige netop én selv.

Hvad der er det bedste bredbånd er selvfølgelig langt hen ad vejen en subjektiv vurdering. Således behøver højeste internethastighed ikke være ensbetydende med det bedste bredbånd.

Hvis man skal udfærdige en guide til at vælge det bedste bredbånd, er det væsentligt at gennemgå de forskellige trin, man som forbruger bør forholde sig til, når man er medlem af en a-kasse. Nogle a-kasser tilbyder rabat på mobilabonnementer og forsikringer bl.a.

Få styr på det, du skal være på udkig efter

Når vi snakker hastighed, præsenteres du altid for to tal, eksempelvis 1.000/100. Dette er et udtryk for, at henholdsvis download- og upload-hastigheden er 1.000 og 100 mbps (megabit per sekund). Det vil sige, hvor meget data der kan sendes i sekundet.

Downloadhastigheden skal du bruge til at hente data. Så når du klikker ind på en YouTube-video, er det downloadhastigheden, der afgør, hvor længe du skal vente på, at videoen bliver indlæst.

Upload-hastigheden bruger du derimod, når du skal sende data. Dette er aktuel, når du eksempelvis deltager i en videoopkald, hvor data fra din computer – såsom lyden af dig samt dit billede – skal sendes til de øvrige deltagere.

Eksemplet med hastigheden på 1.000/100 mbps er en meget hurtig forbindelse, som du skal bruge, hvis du arbejder med relativt data-tunge programmer eller spiller spil online.

Der fås også forbindelse på hele 1.000/1.000, som er velegnet til den helt store familie, ved både at være mange brugere online samtidigt, og hvor de rigtigt krævende programmer skal køre.

Omvendt kan lavere hastigheder som 100/50 mbps dække behovet i de fleste hjem. Her vil du uden problemer have nok hastighed til almindelige dagligdagsaktiviteter som streaming og YouTube. Er du i tvivl om din nuværende hastighed, så kan du udføre en gratis hastighedstest her.

Vælg den rigtige teknologi

Et andet forhold, der for de fleste måske ikke har den store betydning i dagligdagen, men som alligevel er værd at være bevidst om, er teknologien.

Du kan vælge en løsning, der kommer ind gennem telefonstikket (DSL), antenne- eller tv-stikket (COAX) eller via en fiberforbindelse. For at gøre en lang forklaring kort, så har DSL-forbindelsen været det mest udbredte i mange år, COAX-forbindelsen er på fremmarch, da potentialet her er væsentligt større, og fibernet er formentlig fremtiden, da hastigheden her kan nå op på hidtil uanede højder.

Der er således flere forhold man bør være bevidst om, når man går på jagt på markedet for udbydere. Foruden prisen, naturligvis som du kan læse mere om i denne artikel.