investering

Investeringsmuligheder

Investering er grundlæggende en handel, hvor du regner med et muligt afkast. Investering sker bedst over en længere periode, og i den forstand er der tale om en investering i din egen fremtid. I stedet for at sætte penge i banken, kan du opnå langt større fortjeneste ved at investere penge i for eksempel aktier.

CFD

En særlig måde at investere i aktier benytter såkaldt CFD. Betegnelsen står for det engelske ‘Contract For Difference’, hvilket betyder, at du spekulerer i aktieudsving, altså enten op eller ned i værdi. Med CFD spekulerer du i at forudsige, hvor meget en aktie vil enten stige eller falde, som du kan læse mere om her.

Forskelskontrakt er spil

CFD betyder, at du ikke reelt køber en aktie, men i stedet indgår kontrakt med en mægler om forudsigelse af kursudsvinget på en aktie. På denne måde kan du få gevinst, også hvis kursen falder. Men der er altså tale om en form for ‘gambling’, hvor risikoen er høj, men hvor du altså også kan være heldig at tjene stort.

Research

Når du foretager en investering, er det altid en god ide først at have undersøgt sagerne på forhånd. Hvad kunne være en god ide for dig at investere i. Det kan være aktier, men hvilke aktier? Det kan også være guld eller andre råstoffer, ejendomme, obligationer og så videre. Du kan investere i mange forskellige ting, men det altid en god idé at sikre din økonomi.

Fordel ved investering

Investering kræver forudgående viden og dernæst tålmodighed. Du skal ikke forvente at score kassen med det samme. Så skal du i al fald være meget heldig. Investering er en slags spil, hvor du skal være villig til at løbe en vis risiko. Du kan tjene penge, men du kan også risikere at tabe penge. Fordel derfor dine midler.

Forskel på risikoniveau

Nogle investeringer har en højere risko end andre. For eksempel er investering i såkaldte kryptovalutaer en temmelig risikabel affære. Men hvis du fordeler dine investeringer på forskellige områder, og du i forhold til aktier laver grundig research, vil du have en rimelig sikkerhed for ikke at miste dine penge.

Du taber måske noget det ene sted, men vinder i stedet noget et andet sted. Efterhånden får du erfaring og kan begynde at akkumulere et pænt afkast. I den forbindelse er det også et godt råd ikke at lade dig rive med af pludselige fald eller stigninger på aktiemarkedet. Vent lidt, og se situationen an. En anden god regel er kun at investere de penge, du selv har lagt til side. Lad være med at låne til investeringer.