HK A-kasse

Bliv fuldtids- eller deltidsforsikret hos HK A-kasse og få dagpenge i op til 2 år. Nyd de mange medlemsfordele for ansatte i kontorstillinger inden for både det offentlige og private erhvervsliv, og få råd og vejledning til at finde nyt job. Beregn din pris online eller bliv ringet op i dag.

Kort om HK A-kasse

Fagforeningen HK’s A-kasse fungerer som en selvstændig arbejdsløshedskasse for ansatte inden for kontor og administration. Som enhver anden A-kasse udbetaler den dagpenge i tilfælde af arbejdsløshed, men den tilbyder også vejledning og kurser i jobsøgning særlig henvendt til medlemsgruppen.

Du kan være medlem af A-kassen både som nyuddannet, i arbejde, som arbejdssøgende eller på vej på efterløn. Som fuldtidsforsikret får du udbetalt knap 20.000 kr. brutto om måneden i dagpenge og som deltidsforsikret knap 13.000 kr. brutto.

A-kassen er inddelt i fire sektorer, HK Handel, HK Privat, HK Kommunal og HK Stat. Dit ansættelsessted afgør hvilken sektor, du kan være medlem af. Kontingentprisen er den samme uanset sektor, men hver sektor tilbyder relevant vejledning og kursustilbud til medlemmer inden for de forskellige jobsektorer.

hk a-kasse

Hvad er målsætningerne for HK A-kasse?

A-kassen sigter efter 4 overordnede mål:

  • At hjælpe medlemmer med at flytte sig på arbejdsmarkedet inden ledighed
  • At udvikle tilbud for medlemmer til at opnå og fastholde beskæftigelse
  • At levere værdifuld og sammenhængende service – hjælp til selvhjælp
  • At frigøre interne ressourcer til at styrke direkte medlemsvendt service

HK A-kasse ønsker at styrke et medlems muligheder på arbejdsmarkedet inden evt. ledighed. Der bliver løbende udviklet tilbud, der har til formål at forbedre medlemmernes chance for at få og fastholde job. Servicen skal være værdifuld og sammenhængende for medlemmerne, og fokus er på ’hjælp til selvhjælp’. A-kassen søger kontinuerligt at flytte flest mulige ressourcer internt fra godkendelse og udbetaling til den direkte medlemsvendte service.

Hvem henvender A-kassen sig til?

A-kassen er for alle aldersgrupper i alle stadier af arbejdslivet: Under studiet, som nyuddannet, i arbejde, som arbejdsløs og på vej til efterløn eller pension. Medlemmer bestrider typisk administrative stillinger inden for både det offentlige og private erhvervsliv. Mange medlemmer er også medlem af fagforeningen HK, der står for Handels- og Kontorfunktionærernes Forbund i Danmark – disse medlemmer sparer på kontingentpenge via det dobbelte medlemskab.

Vælger du at blive medlem af HK A-kasse allerede under dit studie, kan du få udbetalt dagpenge så snart du er færdiguddannet, mens du søger dit første job. Du får desuden altid tilbud om vejledning og kurser i jobsøgning og CV-skrivning uanset alder og stadie i din karriere.

Hvad koster et medlemskab?

Fuldtidsforsikret medlem af A-kassen koster 499 kr. om måneden eller 941 kr. inkl. medlemskab af fagforeningen. Deltid er kontingentprisen på A-kassen 380 kr. månedligt eller 637 kr. for medlemskab af både A-kasse og fagforening. Ledige og studerende har særlige priser, der med en simpel prisberegner på hjemmesiden kan give dig et hurtigt svar på, hvad det koster dig at være medlem.

Kontingent til A-kasse er fradragsberettiget – det betyder, at du ikke skal betale skat af de penge, du vælger at bruge på en A-kasse. Dette gælder også for HK A-kasse, og kontingentet bliver automatisk fratrukket på din skatteseddel, når du bliver medlem. Vælger du at inkludere HK fagforening i dit medlemskab, bliver den samlede kontingentpris automatisk fratrukket din skat.

Hvorfor vælge HK A-kasse?

Det er frivilligt, om du ønsker at være medlem af en A-kasse eller ikke. En A-kasse sikrer dig økonomisk i op til 2 år, mens du går ledig – og støtter dig desuden med rådgivning omkring jobsøgning og tilbyder relevante kurser til medlemmerne.

Særligt ved HK A-kasse er, at alle fordele, tilbud og kurser er relevante for dig, der arbejder inden for administration. Uanset om du er IT-supporter, sekretær, grafiker eller laborant i det offentlige eller det private er HK A-kasse det rette valg for dig, der ønsker økonomisk sikkerhed ved evt. arbejdsløshed.

Hvordan bliver du medlem?

Du kan kontakte A-kassen på tre måder:

  • Online via hjemmeside eller mail
  • Udfyld kontaktdata og bliv ringet op
  • Ring selv gratis på direkte nummer

Online kan du nemt beregne din pris relativt til din arbejdssituation. Prisberegneren ligger på hjemmesiden, og spørger ind til din aktuelle studie- eller arbejdssituation samt din alder. I direkte kontakt med A-kassen på telefon eller mail vil du blive spurgt om det samme.

Se andre A-kasser og Fagforeninger

A-kasseA-kasse /md.Fagforening /md.Ansøg
det faglige hus 487 kr.69 kr.

ase a-kasse
514 kr.71 kr.
Virksom a-kasse 469 kr.195 kr.

ftf a
457 kr.-
ca a-kasse 505 kr.50 kr.
3F a-kasse og fagforening 524 kr. 468 kr.
frie a- kasse og fagforening 498 kr.69 kr.

min a-akasse
476 kr.-

business danmark a-kasse
490 kr.167 kr.

Akademikernes ambitiøse a-kasse
444 kr.-

MA a-kasse
493 kr.-
Lederne a-kasse og fagforening 480 kr. 197 kr.