Min A-kasse

Hvad kan Min A-kasse tilbyde?

Min A-kasse har mere end 100 års erfaring som A-kasse i Danmark. Grundet de mange år på markedet har de haft rig mulighed for at forbedre og udvikle sig selv i tidens løb, og kan derfor i dag tilbyde en varieret og kyndig vejledning til mange forskellige faggrupper i Danmark. Men hvad bør man egentligt vide om Min A-kasse, og hvad kan de tilbyde?

min a-kasse

Hvad koster et medlemsskab hos Min A-kasse?

Min A-kasse fokuserer på at give god service, men ønsker samtidig at holde deres kontingent i bund. Kontingentet som fuldtidsforsikret hos Min A-kasse ligger i 2020 på 470 kr. om måneden. Der er også muligt hos Min A-kasse for at være deltidsforsikret, og prisen ændres i så fald til 352 Kr. om måneden.

Det kan være en jungle at finde rundt i Danmark’s forskellige A-kasser. Det er ikke altid nemt at finde ud af, hvilken a-kasse passer bedst til ens behov. Derfor har denne artikel samlet alt, du bør vide om Min A-kasse, og hvad de kan tilbyde dig som medlem, så du nemmere kan tage din beslutning.

Hvem kan blive medlem?

Min A-kasse er en tværfaglig a-kasse, hvilket betyder, at de specialiserer sig for et stort udvalg af fagområder. Alle er velkomne, så længe man er enten lønmodtager eller selvstændig. Som tidligere nævnt, har Min A-kasse fusioneret med organisationer som PROSA, Business Danmark og Merkonomernes A-kasse samt Funktionærernes og Servicefagenes A-kasse. De spænder derfor bredt, men a-kassen er især kendt for at have medlemmer indenfor IT-branchen.

Hvilke services kan a-kassen tilbyde?

Min A-kasse tilbyder deres medlemmer mange forskellige services. Deres primære funktion som A-kasse er selvfølgelig at udbetale dagpenge ved arbejdsløshed.

Når man er medlem af, er det påkrævet, at man deltager i et vejledningsforløb, som er lavet for at give dagpengemodtagere end god start. Et sådan forløb sørger, for at nye medlemmer forstår reglerne for modtagelse af dagpenge. Men man bliver også vejledt omkring, hvordan og hvorledes man hurtigst muligt kan ændre status fra ledig til fastansat. En sådan vejledning er en stor hjælp, når man er jobsøgende. Man vil derudover også modtage hjælp til for eksempel at skrive fyldestgørende jobansøgninger og CV.

Min A-kasse er altid til rådighed, når man har brug for vejledning, og vil gøre sit, for at man hurtigst muligt kommer ud på arbejdsmarkedet igen.

Min A-kasse for studerende

Det er vigtigt som studerende at være medlem af en A-kasse, så man ikke risikerer at stå i økonomiske vanskeligheder efter endt uddannelse. Det kan være en lang og hård vej, hvis man ikke har nogen økonomisk sikkerhed som jobsøgende. En A-kasse sørger for, at man kan modtage dagpenge fra dag ét som færdiguddannet.

Min A-kasse ved godt, at studerende har en begrænset indkomst under uddannelse, og derfor tilbyder de gratis medlemskab, imens man er under studie. Min A-kasse kræver dog, at man er under 30 år, og at ens uddannelse svarer til 90 ECTS. Man skal endvidere sørge for at melde sig ind senest 14 dage inden ens sidste eksamen ellers, er man ikke berettiget til dagpenge før efter et år.

Min A-kasse for selvstændige

Min A-kasse er ikke kun for ledige og lønmodtagere. Min A-kasse fokusere også på medlemmer, som er selvstændige. Det er vigtigt at sige, at de har strengere regler over for selvstændige end til for eksempel almindelige lønmodtagere. Man skal som selvstændig blandt andet underskrive en ledighedserklæring. Udover dette skal man også være forberedt på at have en karantæneperiode på 3 uger, da man er ens egen chef. Er man ledig, skal man samtidig også være opmærksom på, at man ikke blot kan starte egen virksomhed. De kræver stadig, at man er til rådighed for arbejdsmarkedet.

Hvem er Min A-kasse?

Danmark har mange forskellige a-kasser, men en af landets ældste er “Min A-kasse” og blev stiftet i 1914. Tilbage i 1914 hed A-kassen STA. Dengang var Min A-kasse begrænset til en bestemt faggruppe, hvilket betød, at de også havde et lille antal medlemmer. De har dog siden hen udviklet sig til at være en a-kasse, som favner bredt mellem alle faggrupper og byder alle medlemmer velkommen, så længe de er enten lønmodtager eller selvstændige erhvervsdrivende. Idag har Min A-kasse omkring 91.000 aktive medlemmer og fortsætter med at vokse. Min A-kasse samarbejder med forskellige faglige organisationer, såsom Business Danmark, Merkonomernes Hovedorganisation og PROSA.

Min A-kasse ønsker at være en a-kasse, som både fokuserer på at holde kontingentet nede og ikke gå på kompromis med deres standard og den service de kan give deres medlemmer. De prioriterer altid deres medlemmer højt, og ønsker at de får den individuelle hjælp, som de har brug for. De vægter kundetilfredshed højt. Dette afspejles især, da de af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering i 2005, 2007 og 2009 blev kåret til den a-kasse med flest tilfredse medlemmer.

Min A-kasse ønsker at være tæt på deres medlemmer og har derfor afdelinger rundt i hele Danmark. De findes altså både på Sjælland, Jylland og på Fyn. Man har som kunde altså rig mulighed for at komme i kontakt med dem på lokalt plan, når man har brug for vejledning.

Andre medlemsfordele

Udover at være én af de førende A-kasser, så kan Min A-kasse og tilbyde en prisvenlig lønsikring. En lønsikring er til dem, som ønsker at være ekstra økonomisk sikret ved tilfælde af arbejdsløshed. Sammen med Alka tilbyder de en lønsikring som forsikre deres medlemmer op til 80% af ens nuværende løn. I tilfælde af at man mister sit job, er man altså sikret næsten samme løn og man skal altså ikke være nervøs for at være dårligt økonomisk sikret som ledig.

Kontakt Min a-kasse

Ramsingsvej 28A, 1. sal,
Postboks 438
2500 Valby
Telefon: 70 12 37 82
A-kassenr. D57